Portret in opdracht

Ben jij op zoek naar dat perfecte cadeau? Een echt persoonlijk geschenk waar tijd en aandacht aan besteed is en waarvan je weet dat de ontvanger verrast en ontroerd zal zijn? Een portret kan dat fantastische cadeau zijn. Het is een unieke, spannende en tijdloze manier om iemand vast te leggen. Portretteren heet ook niet voor niets ‘vereeuwigen’.

Treffend en stijlvol

Iemand portretteren of iemand laten portretteren is niet zomaar iets. Elke schilder heeft zijn eigen stijl die je terug ziet in zijn of haar werk. Het geschilderde portret is de interpretatie van de schilder en heeft daarmee automatisch een meerwaarde boven bijvoorbeeld een foto. Door jarenlange oefening ben ik mijn ambacht meester geworden en in staat mensen met sprekende gelijkenis en stijlvol te treffen op het doek. Als ik een portret in opdracht maak probeer ik een stukje van de ziel en de persoonlijkheid van diegene die ik schilder te verbeelden in het schilderij. Mijn eigen stijl als kunstenaar is daarbij onmiskenbaar.

 

Portret in opdracht

Ben jij op zoek naar dat perfecte cadeau? Een echt persoonlijk geschenk waar tijd en aandacht aan besteed is en waarvan je weet dat de ontvanger verrast en ontroerd zal zijn? Een portret kan dat fantastische cadeau zijn. Het is een unieke, spannende en tijdloze manier om iemand vast te leggen. Portretteren heet ook niet voor niets ‘vereeuwigen’.

Treffend en stijlvol

Iemand portretteren of iemand laten portretteren is niet zomaar iets. Elke schilder heeft zijn eigen stijl die je terug ziet in zijn of haar werk. Het geschilderde portret is de interpretatie van de schilder en heeft daarmee automatisch een meerwaarde boven bijvoorbeeld een foto. Door jarenlange oefening ben ik mijn ambacht meester geworden en in staat mensen met sprekende gelijkenis te treffen op het doek. Als ik een portret in opdracht maak probeer ik een stukje van de ziel en de persoonlijkheid van diegene die ik schilder te verbeelden in het schilderij. Mijn eigen stijl als kunstenaar is daarbij onmiskenbaar.

 

Hoe werkt een aanvraag?

Zodra de aanvraag voor de opdracht is bevestigd maken we een afspraak. Ik kom langs om diegene die geportretteerd moet worden zelf te ontmoeten en te fotograferen. Dit is belangrijk omdat ik dan een goede indruk krijg van de persoon en 100% zeker weet dat ik goed beeldmateriaal heb. Vervolgens ga ik met de beelden aan de slag en word je gedurende het proces op de hoogte gehouden van de voortgang.

Portret van een foto.

Wil je dat het portret een totale verrassing is voor de ontvanger? Dan is het ook mogelijk om een portret te laten maken op basis van een foto die jij zelf aanlevert. Voorwaarde is wel dat dit een goede kwaliteit foto is. Lees hierover meer onder het kopje ‘werkwijze’

Wil je meer weten over de prijzen voor een portret? Kijk dan bij ‘prijzen’ of: