Schoonheid Zit van Buiten.

Expositie december 2017

In december 2017 had ik de eer om mijn eerste solo expositie in de gloednieuwe galerie aan de Weteringschans 69 te organiseren. De Fritz art & cafe Gallery heet het en heeft twee ruimtes, boven en beneden. Dit gaf mij de gelegenheid om een overzicht van een groot deel van mijn werk ten toon te stellen. Hierbij kon ik voor het eerst aan de wereld laten zien waar ik mee bezig was geweest dat jaar. Spannend, maar wel heel belonend.

Het concept

Schoonheid, schoonheidsidealen en beeldmanipulatie zijn de kernconcepten van het werk wat ik onderzoek en maak. We worden gebombardeerd met beelden en die zijn allemaal bewerkt en gemanipuleerd. Niks is echt en in die manipulatie, daarin zit de gelaagdheid van mijn werk en van het concept schoonheid. Het heeft niet zozeer te maken met de gelaagdheid van ons mensen, maar de gelaagdheid van de (ideaal)beelden in de wereld om ons heen. De vertaalslag naar het doek is daarbij de zoveelste manipulatie van de werkelijkheid en de ideaalbeelden om ons heen. Maar het schilderij wat daaruit ontstaat vormt zelf weer een nieuwe vorm van schoonheid.

 

Expositie Lutjebroek

Zomerexpositie juli en augustus 2018 bij cultureel centrum Bessie

Elke zomer in juli en augustus wordt er in cultureel centrum Bessie in Lutjebroek een expositie georganiseerd.  Het kleine kerkje, waarin de expositie plaatsvindt biedt ruimte voor zo’n 10 verschillende kunstenaars uit Noord Holland. Dit jaar was ik een van de exposanten. Temidden van de meest uiteenlopende kunstwerken konden 5 van mijn kunstwerken bewonderd worden. De expositie werd geopend door de burgemeester van het plaatsje zelf  en de stemming was gemoedelijk. 

vanaf 7 juli tot 12 augustus ben je welkom op vrijdag zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:00 uur om de kunstwerken te komen bekijken.

 

ZZP Mokum.

 Live schilderen met illustrator Majken Enequist op de officiële lancering van ZZP-Mokum. Het platform voor zzpers en zelfstandigen in Amsterdam.

 

Expositie Restaurant Bombarie

vanaf 4 september is mijn werk een maand lang te bewonderen onder het genot van een lekker hapje en een drankje bij Restaurant Bombarie in Amsterdam.

Live schilderen op Rembrandts verjaardag

Elk jaar wordt er in de straat van het Rembrandtshuis op zijn verjaardag van alles georganiseerd om de geboortedag van de grote meester te vieren.  Samen met een aantal andere kunstenaars schilder ik op deze dag life ter ere van Rembrandt. in 2018 was dit de derde keer dat ik het deed en ik ook deze keer was het weer een geweldige dag. Veel leuke reacties, voornamelijk van nietsvermoedende toeristen. Het was erg warm en door de tijdsdruk is het lastig om een werk mooi af te werken. Maar ik heb mijn best gedaan en het resultaat mag er wezen.