DE EEUWIGHEID VEREEUWIGD

De oudste bewoners van Amsterdam vereeuwigd in de stad. 

Een project waarin ik op zoek ga naar de oudste bewoners van Amsterdam om met ze in gesprek te gaan over de mooie dingen van hun meer dan honderd jarige leven. Tijdens het gesprek schets ik de kandidaat live na. Zo probeer ik de essentie van de persoon en zijn of haar verhaal  te vangen in een eerste schetsstudie. Op basis van deze schets en nog een aantal foto’s maak ik vervolgens in mijn atelier een groot portret van +/- 140 x 160 cm. Dit portret wordt een onderdeel van de serie die eind 2019 geëxposeerd zal worden. Tot slot, en dit is het mooiste van het project, wil ik elke ‘eeuweling’ buiten in de stad heel groot op een muur schilderen. Zo worden ze echt een onderdeel van het beeld van de stad. 

Ik ben nog op zoek naar meer kandidaten, dus ken jij iemand die 100 jaar of ouder is en in Amsterdam woont? Neem dan alsjeblieft contact met me op

Elizabeth.

103 jaar is ze en ze woont nog zelfstandig. Hannah, die mij met Elisabeth in contact heeft gebracht, heeft een prachtige documentaire van haar gemaakt en ik begrijp heel goed waarom. Wat een dametje is het. Toen ze 101 was ging zo nog demonstreren tegen de bezuiniging op de thuiszorg. Daarmee was ze met gemak te oudste demonstrante. Elisabeth is nog redelijk scherp, maar ziet erg weinig en hoort slecht. Gelukkig hebben we tegenwoordig gehoorapparaten, dus babbelen gaat redelijk goed. Dat ze heel slecht ziet is wel erg jammer. Het is een vrouw met een rijk en interessant leven. Ze spreekt 5 talen vloeiend en is sociaal nog erg actief. Al wordt het moelijker voor haar om het huis te verlaten. Bellen met Jan en allemaal over de hele wereld in 5 verschillende talen gaat nog prima. Hierbij de resultaten van kunstwerken die ik tot nu toe  heb gemaakt van deze magisch interessante, lieve en leuke vrouw.