Arm, eenzaam en depressief

Whohoo, jahoor, daar is ie, mijn allereerste blog. Vet spannend!
Nu denk jij misschien ‘Timbert? bloggen? Waarom?’ Nou dat ga ik je in deze blog vertellen.

In deze blogs wil ik jullie meenemen in de struggles, tegenslagen, ontwikkelingen en momenten van euforie binnen mijn carrière als beeldend kunstenaar. Niet zozeer omdat ik het zo heerlijk vind om aan de wereld te vertellen, kijk hier ben ik, kijk eens wat ik doe. Want daar heb ik dus een hekel aan. Nee, deze blogs zijn bedoeld om voor mezelf wat structuur aan te brengen in mijn hoofd en diegene die dat interessant vinden, mee te nemen in het proces en mijn (avontuurlijke) leven als kunstenaar. Ik ben er namelijk achter gekomen dat het opschrijven van mijn gedachten en ideeën een heel krachtig middel is om orde te creëren in de chaos in die bovenkamer van mij.

Hoe is het begonnen

Om iets meer te begrijpen van mijn keuze voor het kunstenaarschap is het belangrijk om even een paar jaar terug te gaan in de tijd. We hebben allemaal wel eens van die moment waarin we besluiten: En nu is het klaar. Nu gaan we het helemaal anders doen. Het is tijd voor een nieuwe aanpak. Voor mijn was dat moment zo’n 2 jaar geleden. In plaats van het aanmodderen en het halfslachtige net-niet-echt-helemaal bezig zijn met schilderen besloot ik de knoop door te hakken. Ik besloot resoluut om er echt eens helemaal voor te gaan. Ik werd officieel kunstenaar.

En nu?

Arm, eenzaam en depressief. Het typische beeld van de kunstenaar. Een beeld wat we mede te danken hebben aan de grote Vincent van Gogh. Ok, ik geef toe. Het kunstenaarschap gaat niet altijd over rozen, maar er bewust voor kiezen om kunstenaar te zijn en dat ook uit te dragen betekent niet dat je ‘altijd’ eenzaam bent, geen geld hebt en depressief bent (gisteren om 11 uur voelde ik me bijvoorbeeld best ok ;)). Een van de meest geweldige dingen aan het kunstenaarschap is dat je kunt creëren. Dingen maken, en jezelf daarin kunt blijven uitdagen en ontwikkelen. Niet alleen dat, je voegt ook nog eens iets unieks toe aan de wereld. Iets wat niemand anders kan. Het gevoel van voldoening wat een geslaagd kunstwerk je geeft is onbeschrijfelijk. Wat mij betreft is dit waar het om gaat als kunstenaar.

Dus als jij meer wilt weten over mijn leven als kunstenaar. Wacht dan rustig af op mijn volgende blog.

Bedankt voor het lezen en stay tuned!

 

Groetjes!